Hymn for the Baltic Sea

sön01okt16:00Hymn for the Baltic Sea16:00 Kulturkvarteret, Kristianstad

Tid

1 oktober, 2023 16:00

Plats

Kulturkvarteret, Kristianstad

Other Events

Medverkande

Alexander Hanson – Dirigent
Anders Paulsson – Sopransaxofon
Marinens Musikkår

Om programmet

Anders Paulsson och Marinens Musikkår har framträtt tillsammans vid flera tillfällen. För ett antal år sedan föddes idén att beställa ett stycke musik för sopransaxofon och blåsorkester. Frågan gick till kompositören Benjamin Staern. ”Hymnus Aquarius – A Hymn for the Baltic Sea” har som utgångspunkt Östersjön och dess angränsande länder runt detta stora hav. Hymnus Aquarius vill också uppmärksamma medvetenheten om Östersjöns ekologiska återhämtning. Verket är beställt och finansierat av Marinens Musikkårs Vänner med stöd av Barbro Osher Pro Suecia Foundation och Coral Guardians/Albaeco.

Konserterna arrangeras i samarbete med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Swedish Wind Power som ett led i Kulturrådets satsning på blåsmusik. Marinens Musikkår ger under en och samma vecka denna konsert i Karlskrona, Malmö, Växjö och Kristianstad. På flera orter deltar även ungdomar från musik- och kulturskolor i programmet.

Utöver uruppförandet av Benjamin Staern får vi bland annat lyssna till en Fantasi ur Sinfonia Antarctica av Ralph Vaughan Williams samt Maurice Ravels Bolero.

Ur programmet:
Benjamin Staern – Hymnus Aquarius – A Hymn for the Baltic Sea (Uruppförande)
Ralph Vaughan Williams – Fantasia ur Sinfonia Antarctica
Astor Piazzolla – Libertango
Maurice Ravel – Bolero

Biljettinfo

Ordinarie – 150 kr
Barn/Ungdom t o m 18 år – 75 kr

Klicka här för att köpa biljetter online

Om du föredrar personlig service är du välkommen att besöka Café & Bistro (på Kulturkvarteret) under deras öppettider, eller kontakta Kulturkvarteret via e-post på info@kulturkvarteret.com. De svarar på alla meddelanden i tur och ordning.

Vid evenemangets start öppnar biljettkassan en timme före evenemanget.

Konsertlängd

Konsert med paus – Ca 2 h