Hymn for the Baltic Sea

lör30sep15:00Hymn for the Baltic Sea15:00 Växjö konserthus

Tid

30 september, 2023 15:00

Plats

Växjö konserthus

Other Events

Medverkande

Alexander Hanson – Dirigent
Anders Paulsson – Sopransaxofon
Marinens Musikkår

Om programmet

Anders Paulsson och Marinens Musikkår har framträtt tillsammans vid flera tillfällen. För ett antal år sedan föddes idén att beställa ett stycke musik för sopransaxofon och blåsorkester. Frågan gick till kompositören Benjamin Staern. ”Hymnus Aquarius – A Hymn for the Baltic Sea” har som utgångspunkt Östersjön och dess angränsande länder runt detta stora hav. Hymnus Aquarius vill också uppmärksamma medvetenheten om Östersjöns ekologiska återhämtning. Verket är beställt och finansierat av Marinens Musikkårs Vänner med stöd av Barbro Osher Pro Suecia Foundation och Coral Guardians/Albaeco.

Konserterna arrangeras i samarbete med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Swedish Wind Power som ett led i Kulturrådets satsning på blåsmusik. Marinens Musikkår ger under en och samma vecka denna konsert i Karlskrona, Malmö, Växjö och Kristianstad. På flera orter deltar även ungdomar från musik- och kulturskolor i programmet.

Utöver uruppförandet av Benjamin Staern får vi bland annat lyssna till en Fantasi ur Sinfonia Antarctica av Ralph Vaughan Williams samt Maurice Ravels Bolero.

Ur programmet:
Benjamin Staern – Hymnus Aquarius – A Hymn for the Baltic Sea (Uruppförande)
Ralph Vaughan Williams – Fantasia ur Sinfonia Antarctica
Astor Piazzolla – Libertango
Maurice Ravel – Bolero

Biljettinfo

Ordinarie – 150 kr
Ungdom tom 18 år – 75 kr

Klicka här för att köpa biljetter online

Konsertlängd

Konsert med paus – Ca 2 h