En dag för Blåsmusik i Blekinge

lör14okt13:00En dag för Blåsmusik i Blekinge13:00 Karlshamns stadsteater

Tid

14 oktober, 2023 13:00

Plats

Karlshamns stadsteater

Other Events

Medverkande

Marinens Musikkår
Sölvesborgs Musikkår
Karlshamns Musikkår
Karlshamns Scoutmusikkår
Ronneby Blåsorkester
Jämjö Musiksällskap
Hemvärnets Musikkår
Marinens Ungdomsmusikkår
Skottårsorkestern

Dessutom medverka skolorkestrar från Karlshamn, Ronneby och Karlskrona.

Om programmet

Välkommen till en dag med blåsmusik med Blekinges blåsorkestrar och musikkårer!

Den 14 oktober 2023 samlar vi länets blåsorkestrar på teatern i Karlshamn för en gemensam manifestation för blåsmusik. Vi är inte bara stolta över att ha en av Sveriges bästa musikkårer i länet, vi har också ett stort antal ideella blåsorkestrar som varje vecka ger hundratals människor en meningsfull fritid och möjligheter till att utvecklas, inspireras och umgås.

Teaterns dörrar är öppna för alla som tycker att detta verkar spännande och lockande, eller kanske bara vill höra lite god musik. Det kostar heller ingenting denna dag att komma och lyssna på våra konserter och att träffa oss.

För oss är det viktigt att kunna visa upp den stora bredd som finns i Blekinge. Här finns någon orkester för alla,oavsett kunskaps- och ambitionsnivå. Åldern spelar inte någon roll. Musikanterna i våra orkestrar är från 10 till 90 år gamla. Vår förhoppning är också att detta kan bli början till en återkommande tradition och ett arrangemang som kan utvecklas med fler orkestrar och aktiviteter för varje år.

En dag för Blåsmusik i Blekinge är ett samarrangemang mellan ideella och professionella orkestrar i Blekinge, i samarbete med Karlshamns kommun, Blekinges kultur- och musikskolor samt Musik i Blekinge. Deltagare orkestrar är Marinens Musikkår, Sölvesborgs Musikkår, Karlshamns Musikkår, Karlshamns Scoutmusikkår, Ronneby Blåsorkester, Jämjö Musiksällskap, Hemvärnets Musikkår, Marinens Ungdomsmusikkår och Skottårsorkestern. Dessutom medverka skolorkestrar från Karlshamn, Ronneby och Karlskrona. (Ändringar kan förekomma.)

Biljettinfo

Fri entré

Konsertlängd

1300-ca 1800. Varje orkester spelar ca 15 min.